Zelf vuurwerk maken

Zelf vuurwerk maken is een bezigheid waar veel jongeren zich aan wagen in de december dagen. Mensen maken zelf vuurwerk in de hoop dat ze hierdoor een hardere knal kunnen maken of een mooier sier effect. Echter hebben de meeste van deze mensen geen kennis van het zelf vuurwerk maken en spelen ze zo met hun eigen leven.

Waarom zelf vuurwerk maken niet handig is

Wie zelf gaat knutselen met vuurwerk is illegaal bezig, dit is namelijk verboden in Nederland. Dit is natuurlijk al een belangrijke reden waarom je het uit je hoofd kunt halen om zelf vuurwerk in elkaar te zetten. Als je gepakt wordt met zelf in elkaar gezet vuurwerk is de straf vaak nog hoger dan als je gepakt wordt met Duits vuurwerk, Belgisch vuurwerk of Pools vuurwerk.

Zelf gemaakt vuurwerk is zeer onvoorspelbaar. Wie het zelf in elkaar heeft gezet weet nooit wat het zelf gemaakte werk gaat doen. Gaat het knallen? Vliegt het weg? of gaat het alleen roken? Je weet het niet , dit maakt het zeer gevaarlijk. Jaarlijks gebeuren er vele ongelukken met dit soort vuurwerk door dat mensen niet wisten wat het precies deed.

Tijdens het maken van vuurwerk kan het vuurwerk ook tot ontploffing komen. Dit kan al komen door de wrijving van het kruid waardoor het in je hand kan ontvlammen, dit is het laatste wat jij wilt hebben.

 

2 Responses

  1. nooit iligaal vuurwerk koopen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *