Vuurwerk kopen Nederland

In Nederland is het de traditie om op oudjaarsdag vuurwerk af te steken. Dit mag enkel vanaf 10 uur in de morgen tot aan 2 uur 's nachts. Buiten deze tijden is het afsteken van vuurwerk verboden.  Ook aan de verkoop van Vuurwerk in Nederland zitten een flink aantal regels verbonden.

Regels rondom vuurwerk kopen Nederland

vuurwerk kopen NederlandVoor de vuurwerk dealers in Nederland gelden een aantal strenge regels. Zo moet het vuurwerk altijd juist opgeslagen zijn en zit er ook een maximum aan de hoeveelheid. Alle opslag ruimtes zijn voorzien van sproeiers zodat de veiligheid gegarandeerd kan worden. Als jij als klant vuurwerk kopen wilt moet je ook rekening houden met een aantal regels. Zo mag je maximaal 10 kilo vuurwerk vervoeren. Heb je een enorme bestelling dan zul je moeten kijken of het minder dan 10 kilo is anders zul je twee keer moeten rijden om je bestelling naar huis te brengen. Ook mag het vuurwerk in Nederland slechts op de drie laatste verkoop dagen van het jaar opgehaald worden. Als je vuurwerk in je bezit hebt buiten deze periode om ben je ook strafbaar bezig. Zorg daarom dat jij op oud en nieuw al het vuurwerk afsteekt, want als je iets over laat is het strafbaar.

Gelukkig kun je wel vaak eerder vuurwerk online bestellen, zo kun jij er al naar uit kijken. Het ophalen mag slechts op de laatste drie dagen dus daar zul je nog eventjes geduld voor moeten hebben.