Vuurwerk kopen Belgie

Veel Nederlanders reizen af naar ons buurland Belgie om hier Belgisch vuurwerk in te slaan.  Hier kan het gehele jaar vuurwerk gekocht worden. Opmerkelijk is dat de belgen zelf alleen vuurwerk mogen kopen als ze in het bezit van een vuurwerk vergunning zijn. Wij als Nederlanders mogen zonder vergunning vuurwerk kopen in Belgie. Echter het vuurwerk meenemen over de Nederlandse grens is in Nederland verboden, hiervoor kan je dus opgepakt worden. Wij raden dit daarom dan ook af.

Vuurwerk kopen Belgie

In het dorpje Baarle-Nassau zijn al 5 vuurwerk winkels te vinden. Dit dorpje ligt precies op de Nederlandse grens, hierdoor vind je er in dit dorp zeer veel Nederlanders die hun vuurwerk willen kopen. Ook in het dorpje Essen wordt er ieder jaar veel vuurwerk gekocht. Hieronder vind je een video over vuurwerk kopen in Essen.

Vuurwerk winkels in Belgie

Zoals gezegd zijn er meerdere vuurwerk winkels in Belgie. De meeste vuurwerk winkels liggen in het grens dorpje Baarle- Nassau, de volgende vuurwerk winkels zijn hier te vinden:

Zena vuurwerk, Zena is bij veel vuurwerk liefhebbers een bekend merk. Het merk Zena is bij de Nederlanders wel bekend want het heeft ook een collectie speciaal voor de Nederlandse markt. Deze voldoet aan de Nederlandse vuurwerk eisen en is daarom legaal. In het dorpje Baarle-Nassau staan er twee vestigingen van deze vuurwerk winkel. Hier kan het gehele jaar door Belgisch vuurwerk gekocht worden. Let er wel op dat je strafbaar bent als je vuurwerk uit Belgie mee neemt over de Nederlandse grens, dit is dus erg af te raden. Het is ook nog eens een stuk gevaarlijker dan het Nederlandse vuurwerk.