Strijkers kopen

Veel mensen willen graag strijkers kopen. De klassieke strijkers behoren tot de categorie knalvuurwerk en worden in plaats van met een lont met een strijk kop aangestoken. Het voordeel hier aan is dat er geen aansteker of aansteek lont nodig is om de strijker af te laten gaan. Je kunt de strijk kop gewoon langs een lucifer doosje halen waardoor deze afgaat. Helaas zijn de strijkers illegaal geworden in Nederland, zo'n 10 jaar geleden werden deze nog wel verkocht binnen Nederland.

Duitse strijkers kopen

Het meenemen van Duits vuurwerk over de grens is illegaal, wil je dus Duitse strijkers kopen dan mag je deze niet mee nemen over de grens. In Duitsland worden er nog wel strijkers verkocht, deze kunnen gewoon bij de lidl en de aldi gekocht worden. De Duitse strijker gaat niet veel harder dan het Nederlandse knal vuurwerk, maar er is geen aansteker nodig om deze af te steken. Hier onder zie je een filmpje van een Duitse strijker in actie.

 

Strijkers kopen Belgie

Een ander land waar je strijkers kopen kunt is in Belgie. Echter mogen deze ook niet mee worden genomen naar Nederland, dit is strafbaar. De strijkers in Belgie gaan een stuk harder dan de Duitse strijker. In deze strijker zit een ander kruid soort wat in Nederland ook niet gebruikt mag worden. In Belgie hebben ze wel vele verschillende soorten strijkers, de Pirat strijkers maar ook strijkers van andere merken.

Legale strijkers kopen

Dit is de enige manier om legaal strijkers te kopen. Dat is de Nederlandse strijker, deze is zo'n 3 jaar gelden op de markt gekomen. Het bevat een nep strijk kop die er puur voor de sier zit, aan de andere kant is een lontje gemaakt. Zo kun je de strijker niet aanstrijken maar gewoon aansteken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *