Soorten legaal vuurwerk

Er zijn vele verschillende soorten legaal vuurwerk te koop in Nederland. Alleen het vuurwerk met een Nederlandse omschrijving en wat gekocht is bij een erkende vuurwerkdealer is legaal. Ondanks de zeer strenge regels in Nederland rondom het kopen van vuurwerk kunnen de vuurwerkdealers een zeer groot assortiment aanbieden. Dit assortiment is natuurlijk onderverdeeld in allerlei soorten legaal vuurwerk.

Legaal knal vuurwerk

Een soort vuurwerk wat zeer geliefd is bij de jeugd is het zogenaamde knal vuurwerk. Vaak zijn dit een soort rotjes zoals de bekende astronauten. Het knal vuurwerk is altijd van een lontje voor zien en moet op de grond worden afgestoken. Er komt verder geen licht effect of kleur effecten bij kijken maar slechts een knal. Hierdoor vinden oudere mensen vaak dit soort vuurwerk erg saai, maar de jeugd kan zich er uren mee vermaken.

legale vuurpijlen

Een ander soort vuurwerk wat in Nederland legaal te koop is zijn de vuurpijlen. Deze vuurpijlen zijn er ook in allerlei soorten en maten te verkrijgen. De vuurpijl wordt in een vuurpijlen standaard of een verzwaarde fles gestopt. Vervolgens kan de vuurpijl aangestoken worden. De pijl stijgt op en in de lucht is het effect van de vuurpijl te zien. Dit is meestal een luidde knal met mooie sierlijke effecten.

Legaal fop en scherts vuurwerk

Het fop en scherts vuurwerk is ook zeer populair in Nederland. Dit komt mede omdat fop en scherts vuurwerk het hele jaar door gekocht mag worden. Denk hier bij aan ijs fontijnen, sterretjes, trektouwtjes en knal erwten. Kortom fop en scherts vuurwerk is voor feestelijke gelegenheden en voor de hele kleine kinderen.

Nederlands sier vuurwerk

Het vuurwerk wat het populairst is bij het grote publiek is het Nederlandse siervuurwerk. Dit zijn mooie potten of fonteinen. Het vuurwerk wordt in het donker afgestoken waardoor er zeer mooie licht en knal effecten te zien zijn. Siervuurwerk is relatief duur in Nederland, maar dit maakt het zeker niet minder populair.

 

One Response

  1. Pingback: Steeds vaker wordt er Pools vuurwerk besteld Artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *