Shells kopen

Shells behoren tot het professionele vuurwerk, shells kopen is dus iets wat niet iedereen kan doen. Ook zit er voor de professionele shells een limiet aan de grootte. Shells behoren tot een van het mooiste siervuurwerk wat er te koop is. Als u een luide knal hoort en vervolgens mooi siervuurwerk dan is het een grote kans dat dit een shell was.

Waar kun je Shells kopen?

Je kunt niet gemakkelijk Shells kopen, hier zitten een flink aantal regels aan. Dit is niet voor niks want shells behoren tot het professionele vuurwerk. Er komt heel wat kennis bij kijken als je een shell goed en vooral veilig af wilt steken. Als je dus shells kopen wilt kan dit alleen als je een bedrijf hebt die hier in gespecialiseerd is. Heb je dit niet dan is het illegaal om shells te kopen. Shells worden ook in landen zoals Polen en Italie verkocht, maar besluit je deze mee te nemen over de grens dan ben je illegaal bezig. Het is dus niet slim om shells te kopen in het buitenland.

Hoe steek je shells af?

Shells afsteken moet altijd door een professioneel gebeuren, dit vraagt ook een flinke kennis. De shells bevatten namelijk een speciaal lont wat snel af kan gaan. De shells worden eerst in een buis geplaatst, van uit deze buis wordt de shell de lucht in gelanceerd. Is de shell niet juist in de buis geplaatst dan kan deze op de grond ontploffen wat veel schade kan opleveren.

Hier onder zie je nog een leuk filmpje van shells vuurwerk.

 

One Response

 1. dit is nog niet alles.
  als je bv: een 3inch shell hebt moet je ook een 3inch shellbuis hebben.
  deze buizen mogen NIET van pvc of een andere stof gemaakt zijn.
  maar van HDPE.
  (een shell wordt in de buis heel warm en ontploft in de buis, de shell word als een kogel de lucht in geschoten en vormt een mooi effect)
  door de ontploffing in de buis gaat de buis niet uit elkaar vliegen maar word die elastisch .
  bij PVC scheurt die open en vliegt niet de lucht in en ontploft op de grond dit veroorzaakt een GEVAARRLIJKE situatie
  ps: ik ben een proffecional

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *