Illegaal vuurwerk kopen

Veel mensen vinden het Nederlandse vuurwerk te zacht gaan of veel te duur. Ze gaan illegaal vuurwerk kopen om deze reden. Zoals het woord het al omschrijft is illegaal vuurwerk verboden in Nederland, maar waar kun je illegaal vuurwerk kopen?

Politie begint campagne tegen illegaal vuurwerk

Omdat het kopen en hebben van illegaal vuurwerk vele gevaren met zich mee brengt doet de politie er alles aan om mensen op te pakken die het kopen. Jaren lang worden er grenscontroles gehouden om zoveel mogelijk vuurwerk tegen te houden. Gelukkig zijn ze nu ook met een campagne begonnen die het tegen gaan van illegaal vuurwerk bestellen. Ze traceren nu wie er illegaal vuurwerk besteld en die kan een filmpje als deze verwachten:

 

Hoe herken je illegaal vuurwerk?

Je kunt illegaal vuurwerk aan verschillende punten herkennen. Als het geen Nederlandse beschrijving heeft weet je zeker dat het vuurwerk verboden is. Staat er een vreemde taal op, of zelfs geen beschrijving dan weet je dus genoeg. Als het vuurwerk niet gekocht is bij een erkende vuurwerk dealer in Nederland is het vuurwerk ook verboden.

Illegaal vuurwerk kopen in het buitenland

Al het illegaal vuurwerk wat in Nederland is komt uit het buitenland. Zo kan er het hele jaar vuurwerk gekocht worden in ons buurland Belgie. Wie dus vuurwerk kopen Belgie wilt kan het gehele jaar zijn slag slaan. In het dorpje Baarle-Nassau staan een heleboel vuurwerkwinkels. Vele vuurwerk liefhebbers reizen af naar dit dorp om vuurwerk te kopen. Maar niet alleen in Belgie kan illegaal vuurwerk gekocht worden ook in Duitsland kan er Duits vuurwerk gekocht worden wat ook in Nederland illegaal is. De laatste jaren is Pools vuurwerk ook erg populair omdat het vuurwerk in Belgie steeds zachter gaat. Polen is natuurlijk wel veel verder weg, maar het vuurwerk gaat er wel harder. Wij raden iedereen af om vuurwerk in het buitenland te kopen, het is namelijk verboden in Nederland. Als je gepakt wordt met illegaal vuurwerk kun je een flinke straf verwachten. Denk hier bij aan een geldboete, een taakstraf en in sommige gevallen zelfs een gevangenis straf. Het is bovendien ook nog eens erg gevaarlijk, daarom is het zeker af te raden.