Onlinevuurwerkbestellen.com, informatie en contact

Als we over vuurwerk praten maakt het eigenlijk niet meer uit wie we zijn, want we zijn dan ineens allemaal liefhebbers. Het team dat onlinevuurwerkbestellen.com runt bestaat uit vuurwerk-enthousiastelingen. Peter van den Berg zorgt voor alle achtergronden en teksten. Dit doet hij samen met Robert Kroes die ook alle externe contacten verzorgt. Daarnaast zijn er veel mensen die bijdragen aan de site. Uiteraard onze technisch specialiste, maar ook de vloggers die ons vriendelijke toestemming hebben gegeven om hun materiaal te gebruiken. Vergeet ook de vuurwerkverkopers niet die hier hun informatie delen.

De belangrijkste mensen van deze site zijn jullie als bezoekers en vuurwerkkopers. We maken deze site voor en met jullie. Voel je daarom altijd vrij om commentaar achter te laten op onze berichten of neem contact met ons op als je een vraag, opmerking of suggestie voor verbetering van de site hebt. Heb je zelf een leuk onderwerp of vuurwerknieuwtje? Meldt het dan gerust aan door een e-mail te sturen of het contactformulier onderaan deze pagina te vullen!

Vaak krijgen we bijzondere vragen en berichten binnen via de contactmogelijkheden en reacties. Hieronder zetten we de meest gestelde vragen en antwoorden op een rij.

De meest gestelde vragen over vuurwerk en deze site

1. Kan ik bij onlinevuurwerkbestellen.com rechtstreeks vuurwerk bestellen?

Nee, wij verkopen zelf geen legaal of illegaal vuurwerk. Op onze pagina met verkooppunten vindt je een overzicht van verkopers en specialisten in legaal vuurwerk. Bij hen kan je jouw bestelling(en) plaatsen. Uiteraard handelen wij ook niet in illegaal vuurwerk. Wij willen met onze site ook geen podium bieden voor de handel in illegaal vuurwerk. Wij zullen reacties die daarop gericht zijn dan ook niet toelaten. Ook is adverteren voor het kopen of verkopen van in Nederland illegaal vuurwerk niet mogelijk.

2. Kan ik mijn bestelling laten bezorgen?

Het is in Nederland wettelijk verboden om vuurwerk via pakketpost te verzenden. Het thuisbezorgen van vuurwerk is dus niet mogelijk tenzij de verkoper hierover aparte afspraken wil maken en het bijvoorbeeld zelf komt brengen.

3. Ik heb vuurwerk besteld en ben niet tevreden, wat gaan jullie daaraan doen?

Alle transacties die je met de verkopers van vuurwerk doet ga je aan voor eigen rekening en risico. Onlinevuurwerkbestellen.com en de sitecrew zijn hierin geen partij. Uiteraard zullen we jouw klacht voorleggen aan de verkoper. Als we signalen krijgen dat bepaalde verkooppunten zich in negatieve zin onderscheiden, dan behouden we ons het recht voor om hun vermelding door te halen.

4. Bij verschillende verkopers staat hetzelfde vuurwerk voor een andere prijs, hoe kan dat?

Ook dit komt doordat de vuurwerkverkopers onafhankelijk zijn. Zij bepalen zelf hun prijzen, aanbod, openingstijden en andere verkoopvoorwaarden. Door de aanbieders in jouw buurt goed te vergelijken in ons overzicht van verkooppunten kun je de goedkoopste deals scoren.

5. Waarom is mijn reactie niet doorgelaten door onlinevuurwerkbestellen.com?

Wij bekijken alle reacties die bij ons binnen komen. We houden van discussie en communicatie. We zullen een reactie dus niet snel tegenhouden. Wel is er een aantal regels dat we hanteren. Reacties laten we in ieder geval niet door:

  • Als een reactie of de inhoud daarvan in strijd is met de wet, normale communicatie of algemeen fatsoen*;
  • Wanneer een reactie of de inhoud daarvan geen verband houdt met het bericht waarop gereageerd is of eerdere reacties op dat bericht;
  • Als een reactie of de inhoud daarvan als spam beschouwd kan worden;
  • Wanneer een reactie of de inhoud daarvan de mogelijkheid biedt om (il)legaal vuurwerk te (ver)kopen. Legaal vuurwerk kun je kopen bij de verkooppunten op ons verkooppuntenoverzicht. Als verkoper van legaal vuurwerk kun je daar ook een (gratis) vermelding aanmaken. Voor verkoop van illegale zaken bieden wij geen platform;
  • Als een reactie of de inhoud daarvan erop gericht is om andere zaken, producten of diensten te verhandelen. Wij hebben andere mogelijkheden voor commerciële samenwerking. Als je hier meer over wilt weten kun je hieronder een bericht achterlaten of ons een e-mail sturen.

In het geval dat een reactie persoonlijke gegevens bevat zullen wij deze gegevens verwijderen.

* Wij beseffen dat 'normaal' en 'algemeen' subjectieve begrippen zijn. We zijn dan ook erg terughoudend in het afwijzen van reacties. Het schelden met ziektes, bedreiging, intimidatie en trolling zijn echter voorbeelden van gedrag dat wij niet tolereren.

De eindbeslissing om een reactie al dan niet (in aangepaste vorm) te plaatsen ligt altijd bij de moderators van deze site. Het feit dat je een reactie instuurt geeft geen recht op plaatsing.

6. Jullie vragen mijn e-mailadres bij het achterlaten van een reactie en jullie plaatsen cookies, waarom is dat?

Allereerst worden reactiemogelijkheden vaak gebruikt door robots om automatische posts te plaatsen. Door om een e-mailadres te vragen voorkomen we dat. Daarnaast zorgt een e-mailadres ervoor dat er iets meer over een reactie wordt nagedacht. In de laatste plaats kunnen we het e-mailadres gebruiken als we naar aanleiding van jouw reactie vragen of opmerkingen hebben. Uiteraard zullen we jouw e-mailadres niet publiceren en niet aan derden verkopen.

Om ervoor te zorgen dat we de site op juiste wijze beheren laten wij het gebruikersgedrag van bezoekers analyseren door onder meer Google en Facebook. Hun voorwaarden zijn dan ook integraal van toepassing op het bezoek van deze site. Daarnaast kunnen wij door het gebruik van de juiste cookies de financiële middelen verdienen om deze site verantwoord te exploiteren.

7. Wat doen jullie met mijn bestelgegevens?

Als je vuurwerk bestelt, dan bestel je dit bij de verkooppunten uit ons overzicht. Je bestelt in hun webshop en laat jouw gegevens dan ook op hun pagina achter. Iedere verkoper heeft zijn eigen privacy-beleid, dus als je wilt weten wat er met jouw gegevens gebeurt kun je dit het beste nakijken op de site van de verkoper. De gegevens die wij vragen bewaren wij uiteraard goed. Wij zullen nooit persoonlijke gegevens of contactgegevens publiceren, openbaar maken of met derden delen tenzij wij daartoe wettelijk of in het kader van verdediging in een juridische procedure toe worden gedwongen en/of genoodzaakt zijn.

8. Ik heb een vuurwerkverkooppunt maar mijn gegevens staan niet op jullie site. Wat nu?

Via onze aanmeldpagina kun je jouw verkooppunt alsnog aanmelden. Je kunt dan direct kiezen welke vermelding jij wilt.

9. Ik wil onlinevuurwerkbestellen.com graag gebruiken voor commerciële activiteiten. Kan dat?

Uiteraard staan we open voor commerciële initiatieven. Als u ons een mailtje stuurt met uw plannen en contactgegevens nemen we graag contact met u op om uw ideeën en de mogelijkheden te bespreken.

10. Doen jullie aan linkbuilding?

Uiteraard! Als u ons een linkje stuurt met de gewenste tekst zullen zullen wij op uw website kijken of we de link naar onze site kunnen vinden. Als dat zo is zien we direct of wij een link willen maken. Is dit het geval, dan melden we uw link onder 'partners' onder 'off-site partners'. U heeft hier alleen de mogelijkheid om een standaard tekst te plaatsen van maximaal 60 tekens. Het plaatsen van banners, extra opvallende links of tekstlinks is mogelijk tegen vergoeding en na contact.

Heeft u andere vragen, wilt u reageren of heeft u een leuk idee voor de site? Stuur ons dan een e-mail of neem contact op via onderstaand formulier. Wij reageren altijd en zo snel mogelijk!